Cykling

Velkommen

Silkeborg I.F. Cykling – eller bare SIF Cykling er en klub for landevejscykling etableret i 2001 og vi arbejder ud fra en ambition om at øge interessen for Cykelsporten i Silkeborg og omegn.

Silkeborg IF Cykling er en klub for motions- og elite-ryttere (dem der kører licens cykelløb) og vi har plads til både børn, ungdom og voksne.

Vores primære disciplin er landevejscykling og vi tilstræber at sammensætte vores træningshold så alle får en god oplevelse og træning på det niveau, man nu engang er på, så der skal være plads til nybegyndere, rutinerede, dem der vil køre masser af cykelløb, dem der bare gerne vil træne og naturligvis til dem der bare elsker at cykle.

Vi har klublokaler på Søholt i forlængelse af Hal B ved JYSK Arena på adressen Ansvej 112B.

Vores træning foregår normalt fra vores klubhus hver tirsdag og torsdag kl. 17:00.

Træning

I sommerperioden / løbssæsonen (april – oktober) er der fællestræning hver tirsdag og torsdag. Træningen starter lidt forskelligt alt efter, hvilken klasse du kører i. Træningen tager som regel én til to timer alt efter rytterens form. Tag kontakt til os for at høre nærmere

Til træning skal du altid have en ekstra slange med. Hvis uheldet er ude, og du rammes af en punktering, hjælper din træner dig med at skifte slangen.

Fra oktober til december holder vi pause med fællestræningen. I vinterperioden (december – april) holder vi formen ved lige med spinning, styrketræning og løb, hold øje med vores hjemmeside eller facebookside.
Hvis vejret tillader det, tager vi om søndagen en tur på landevejen eller en tur i skoven på MTB.

Det er svært at sige, hvor meget den enkelte rytter skal træne. Det afhænger af alder, udvikling, fysisk form osv. Vi tilrettelægger træningen, så alle får den træning, der passer til dem.

Nyt medlem

Vil du gerne i gang med cykelløb på landevej, så tag kontakt til klubben for at høre nærmere.
Du kan sende en mail til sifcykling@hotmail.com eller skrive til os på vores Facebook side.

Vi har plads til alle: Unge eller ældre, den nystartede, den garvede og den ambitiøse – vi glæder os til at møde dig!!!

Undlad at anskaffe dyrt cykeludstyr inden du har talt med os. Du får den bedste rådgivning på det punkt via klubben og dens medlemmer.

Hvordan kommer du i gang:

Du kan starte i klubben det år du fylder 8 år.

Sammen med trænerne aftaler I en dag, hvor du kommer ned i klubben til en snak og evt. kommer med på en træningstur.

Klubben råder over et begrænset antal lånecykler, så har du ikke selv en racercykel, er der mulighed for at leje en cykel. Du kan leje cyklen indtil du har fundet ud af, om cykelsporten er noget for dig (dog max 2 måneder). Du står selv for vedligeholdelsen af cyklen (rengøring og smøring), og cyklen skal afleveres i samme stand, som den blev modtaget. Dvs. at evt. slidte eller ødelagte dele skal skiftes inden cyklen afleveres tilbage. Lånecyklen må IKKE bruges til at køre i skole eller lignende, og du skal sørge for at låse cyklen forsvarligt, når du ikke bruger den.

Når du har bestemt dig for, at cykelsporten er noget for dig, er der mange i klubben, der kan råde og vejlede dig mht. hvilken størrelse cykel, der passer til dig, og måske er der nogen, der har en god brugt cykel til salg. Men husk, at det vigtigste er, at cyklen passer til dig.

Udover cyklen skal du selvfølgelig også have en cykelhjelm – der køres ALTID med hjelm både til træning og løb.

Om kontigent og licens

Som medlem af klubben skal man betale kontingent. En forudsætning for at køre konkurrenceløb (ikke motion) er desuden at man har en licens, der giver ret til start i konkurrencer.

Halvårligt kontingent for medlemskab i Silkeborg I.F. Cykling:

Ungdom/Junior/Senior, 17 år og opefter 375 kr pr halvår.

Indmeldelse

Du melder dig ind i klubben ved at tilmelde dig til Silkeborg I.F. Cykling på Holdsport.dk  (forudsætter en profil på Holdsport) og alternativt sender du en mail til sifcykling@hotmail.com med dit navn, alder, telefonnummer og E-mail. Så sender vi efterfølgende en invitation til det rigtige hold.

Der opkræves et indmeldelsesgebyr på 150 kr.

Samtidig med din indmeldelse forpligter du dig også til 2 dages frivillig arbejde, når klubben får brug for din hjælp til afvikling af f.eks. klubarrangementer eller trafiksikre cykelløb.
Takker du nej til at hjælpe, stiger dit næste kontingent til 1.000 kr.

Kontakt os

 

Kontaktformular: