Bueskydning

Velkommen

Silkeborg IF Bueskydning er en hyggelig familievenlig klub, hvor man hele året kan gå til bueskydning og få introduktion og teknisk hjælp til sin skydning.

Silkeborg IF Bueskydning er kendt for et hyggeligt træningsmiljø hvor medlemmer i alle aldre og niveauer kan træne sammen og have det sjovt med bueskydning.

Bueskydning er en traditionsrig sport med både moderne buer som recurve- og compoundbuen, men der skydes også med traditionelle langbuer eller rytterbuer. Mange går til bueskydning for fællesskabet og det hyggelige miljø. Men vi deltager også konkurrencer med hver buetype, i flere disciplin, både udendørs og indendørs og inddelt i aldersgrupper.

Female archer aiming with the bow at the target.

Sted og Træningstider

Silkeborg IF Bueskydning har træningsfaciliteter på Søholt ved Jysk Arena og Jysk Park.

Træningstider:

Mandag: 18.30 til 20.00

Tirsdag: 8.15 til 9.30 for Elite Silkeborg atleter

Onsdag: 18.30 til 20.00 for teknikskole

Torsdag: 18.30 til 20.00

Derudover er der elitetræning efter aftale med træner.

 

Udendørssæsonen vare cirka 1. april til 30. september på udendørsarealet ved siden af fodboldomklædning (ny udendørsbane ved siden af tennisbanerne).

Indendørssæsonen vare cirka fra 1. oktober til 31. marts under Jysk Arena hal 2. Indgang er gennem glasdørene til hal B og ned af vindeltrappen i foyeren.

I løbet af 2023 vil vi flytte til en ny udendørsbane. Ind til den nye bane er klar, vil vi være at finde på vores eksisterende udendørsbane, det runde græsareal ved fodboldomklædning.

Priser

 • Begynder hold

  Første gang er gratis derefter 100,- kr. for de næste 2 træningsgange.

 • Medlemskab (halvårligt): 635 kr.

  Micro, Mini, Aspirant og U18 (alle under 18 år)

 • Medlemskab (halvårligt): 775 kr.

  U21, senior og Master (alle over 18 år)

 • Lej udstyr 50 kr.

  Udstyrs leje (pr. måned)

Nyheder

Her finder du informationer om dagligdagen, om stævnedeltagelse og andre aktiviteter, som klubben er en del af.

Klik her for at følge os på facebook: https://www.facebook.com/SILKBUE

Arrangementer

I Silkeborg IF Bueskydning tilbyder vi arrangementer. Det kan være arrangement i forbindelse med fødselsdage, firmature, polterabend m.v.

Til et arrangement prøver man bueskydning på en klubbens baner. Efter instruktion laves små konkurrencer inspireret af bueverdenen.

Prisen er 500,- kr. i startgebyr + 120,- kr. pr. deltager.

Der er ALTID instruktør på.

Kontakt os på mail sifbueskydning@gmail.com

Bliv medlem

Ønsker du at prøve om bueskydning er noget for dig, vil vi gerne hjælpe dig i gang. Vi har alt du behøver i udstyr og som medlem kan du starte med at leje bue og pile.

Vil du være frivillig i foreningslivet, vil vi gerne byde dig velkommen i vores gruppe af frivillige. Vi stiller ingen krav, men vi bakker op tiltag som kan styrke Silkeborg IF Bueskydning.

Indmeldelse

Er du ny i bueskydning, har du skudt med bue eller ønsker du at blive frivillig, kontakt os da gerne på mail.

For at blive medlem skal man være fyldt 10 år.

Vi afvikler løbende begynderhold, hvor vi sammensætter holdende i forhold til alder og tilrettelægger træningen således at en instruktør har god tid til jer. Begynderholdet foregår om aftenen fordelt over tre uger.

Nye udøvere vil blive skrevet på en venteliste, ind til vi sender en invitation til et begynderhold, som passer til udøveren. Har du gået til bueskydning før eller ønsker du at være frivillig i klubben, giver vi besked om hvornår vi kan tage imod dig.

Kontakt

OBS: Ved tilmelding bedes du skrive navn og alder på udøveren, samt hvorvidt om man er ny skytte, har gået til bueskydning før eller ønsker at være frivillig.

For at prøve bueskydning eller blive medlem af Silkeborg IF bueskydning kontakt os på mail sifbueskydning@gmail.com.

Om Silkeborg IF Bueskydning

Silkeborg IF Bueskydning er en af de klubber i Danmark, som har vundet flest nationale mesterskaber igennem tiden. Igennem årene har klubben haft medlemmer som har repræsenteret Danmark med OL, VM, EM og Nordiske mesterskab og der vundet mange medaljer til Danmark foruden stribevis af danske og internationale rekorder. [se liste med alle vores mesterskabsskytter og rekord link]

Udover flotte sportslige resultater har Silkeborg IF Bueskydning været med til at udvikle flere trænere, som har taget stillinger som landsholdstræner og i talentudvikling i Bueskydning Danmark.

Silkeborg IF Bueskydning er medlem af forbundet Bueskydning Danmark og derigennem medlem af DIF. [Link til www.bueskydningdanmark.dk] Lokalt har Silkeborg IF Bueskydning et samarbejde med Elite Silkeborg og Langsøskolen i konceptet Talent Team. Her tilbydes et skole/sports miljø på tværs af sportsgrene og fokus på egen idræt. Dette kombineret med Elite Silkeborgs support. [link til www.elitesilkeborg.dk]

Bestyrelse

Træner

Kontakt

For medlemmer

Bestilling af klubtøj

Vi har samarbejde med SPORT24 www.sport24.dk, hvor medlemmer via linket nedenfor kan gå til bestilling.

Når linket til bestilling af klubtøj er aktivt, kan der bestilles tøj. Collection og priser vil fremgå af produkterne i linket.

Bestilling: ikke aktiv.

Udstyr

Vi anbefaler at besøge Gimli-store online eller i butik.

www.gimli-store.dk

Stævnekalender

Forbundet Bueskydning Danmark afholder stævner i flere forskellige discipliner, alle stævner kan findes på forbundets hjemmeside. https://bueskydningdanmark.dk/staevner/kalender/

Uddannelse til træner og dommer

Bueskydning Danmark afvikler flere kurser for trænere og dommere. Uddannelserne spænder fra introforløb og begyndertrænerer til kandidatniveau træner uddannelse, som er kombineret med DIF træner uddannelser.

Der afvikles løbende kurser til uddannelse af dommere.

Alle kurser kan findes her: https://bueskydningdanmark.dk/klubservice/kursusplan/